Sälja bil? Vi hjälper dig att sälja din bil

Bilförmedlingen hjälper dig tryggt och enkelt när du ska sälja din bil. Du slipper jobbet och får bästa möjliga betalt. Fyll i formuläret nedan så tar en bilmäklare kontakt med dig för en kostnadsfri bilvärdering. Mer pengar för bilen.

Intresseanmälan - sälja bil

Integritetspolicy:
Var vänlig godkänn Bilförmedlingens Integritetspolicy

Välj Bilförmedlingen när du ska sälja bil

-- Bilförmedlingen är den raka vägen till en bättre bilaffär. Vi har lång erfarenhet (sedan -95), Vi äger inte några bilar själv utan säljer enbart på kommission. Du får en personlig Bilmäklare som tar hand om alla kontakter med spekulanter, sköter förhandlingar och ombesörjer avslut. Vi gör det enkelt att sälja bil. Bilförmedlingen finns representerad i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Ängelholm. Nedan kan ni se vad några av våra uppdragsgivare och kunder tycker.

Vi sköter försäljningen av din bil

Med en bredd på olika typer av fordon såsom Personbilar, Tjänstebilar, Elbilar, Hybridbilar, Tunga fordon, Kommersiella fordon, lätta lastbilar, skåpbilar, veteranfordon, motorcyklar, Husbilar, Husvagnar, Mopedbilar, Släpvagnar, täcker vi in det mesta på hjul som går att sälja. Så fyll i dina uppgifter ovan och låt oss göra en värdering av ditt fordon. Den görs manuellt av våra säljare som tillsammans har över 100 års erfarenhet av försäljning. Att anlita Bilförmedlingen kan vara din bästa och enklaste affär när det gäller att sälja bil.

Sälja bil tryggt och säkert hos Bilförmedlingen

- Bilförmedlingen har sedan 1995 hjälpt både större som mindre företag, privatpersoner, finansbolag, ja helt enkelt alla som behöver hjälp med försäljning av fordon. Som en av de första aktörerna på internet med en interaktiv hemsida, vilket var i framkant sett till den tidens marknadsföring blev det mediala intresset stort. Detta genererade kunder som ville sälja bilar långt utanför det normala upptagningsområdet, där vi redan efter några veckor blev kontaktade av en kund från Kiruna som tyckte det lät spännande att kunna sälja sin bil på detta sätt. Vi vågar efter 25 år i branschen sticka ut hakan och säga att vi kan hjälpa dig till en bättre bilaffär när du ska sälja bil. Vår långa erfarenhet av försäljning och värdering av fordon kommer dig som säljare till godo. Affärsidén med fordonsförmedling har inspirerat andra företag att ta efter och när behovet av transporter inom handel, tjänsteutövning och privatbilism kontinuerligt ökat har försäljningen av nya fordon skjutit i taket. Här har tjänsten att sälja bil genom förutbestämd kommission blivit än mer attraktiv för både den kommersiella sidan som den privata.

Hur säljer jag min bil hos Bilförmedlingen?

Om du vill sälja din bil så är det bara att kontakta din närmsta Bilförmedlare genom att fylla i uppgifterna på Intresseanmälan-sälja bil, eller så är du välkommen att ringa oss. Därefter träffas vi för att göra en besiktning, fotografera din bil, samt komma överens om ett realistiskt försäljningspris. Konstigare än så är det inte att sälja bil via oss.

Vad ska jag tänka på vid försäljning av bil?

Därefter skriver vi avtal om förmedling av bilförsäljning. Vi kontrollerar om det redan finns förfrågningar som motsvarar din bil, samt lägger omgående ut den på vår webbsida. Du kan fortsätta att köra med din bil ända fram tills bilen säljs - förutom när vi måste visa den för seriösa spekulanter. När vi tar in en bil till försäljning fotograferas och dokumenteras den noga. Eftersom vi inte fysiskt förvarar alla bilar hos oss, är det noga att vi har all information så att vi kan beskriva den för en spekulant. Vårt datasystem hanterar alla objekten på ett effektivt sätt och vi behöver bara lägga in uppgifterna på ett ställe, för att sedan exportera dem till våra samarbetspartners. Det ska vara effektivt att sälja bilen via Bilförmedlingen. För att göra ditt beslut ännu enklare när du vill sälja bil, så tar vi hand om all kontakt med potentiella spekulanter, samt att vi sköter alla förhandlingar och avslut. Vi svarar även för den trafikgaranti som lämnas till köparen när bilen säljs. Tack vare detta så finns det stor chans att du får mer betalt för att sälja bilen via oss, än genom en mer traditionell handlare. Med andra ord: Mer pengar för bilen.

Annonsering av din bil

Varje vecka har vi flera hundratusentals besökare som tittar på någon av våra bilar. När du säljer din bil via oss så ansvarar vi för marknadsföringen av den. All vår marknadsföring sker online genom olika samarbetspartners, exempel på partners är: Bytbil, Bilweb, Blocket med flera. Kortfattat så ser vi till att din bil syns på platser med hög chans att sälja bilen.

Kommer vi sälja din bil?

På Bilförmedlingen så har vi ungefär 200 försäljningsuppdrag per månad, och i snitt så säljer vi mer än 80% av de bilarna inom bara 30 dagar. När det kommer till att sälja bil så är vår största marknad privatpersoner, men ca 44% av alla försäljningsuppdrag vi får in är från näringslivet. Med denna statistik så är chansen stor att vi säljer just din bil!

Fler tjänster hos Bilförmedlingen

Bilförmedlingen har nu utökat sina tjänster så att du även kan byta in din bil om så önskas, även om vi normalt inte äger några bilar själv utan huvudsakligen säljer på uppdrag och kommission. Som säljare får man alla fördelar som det innebär att ha en personlig Bilmäklare, vilken tar hand om alla kontakter med spekulanter, sköter förhandlingar, ombesörjer avslut, löser eventuella krediter eller restvärde på leasing. Behöver en köpare hjälp med finansiering så har vi även verktygen för det genom våra samarbetspartners WASA Kredit och DnB Nor. Omregistrering, försäkring och kreditmarkering tar vi också hand om. Utbetalning till dig som kommittent sker snarast efter leverans. Välj Bilförmedlingen nästa gång du ska sälja bil, vi ser till att det går snabbt, smidigt och tryggt till.

Frågor och svar

Hur vet ni vad min bil är värd?

Vi har genom åren sålt över 20.000 bilar och har en bred databas att hämta information ifrån. Vi går även dagligen ut på marknaden för att uppdatera oss med bilars prisbild, trender och allt annat som påverkar bilens värde. Genom rätt pris från början får man oftast bäst betalt.

Vad kostar det att sälja bilen hos er?

Där brukar vi säga att säljarens egen förhoppning styr. Om du som säljare vill ha 120.000 kr så ser vi hur marknaden ser ut och var ett försäljningspris ligger. Många gånger så kan vi tack vare vår affärsidé lägga ut bilen för ett pris som gör att du får ut det du hade hoppats på. Så då kan man säga att det inte kostar något för dig som säljare utan vår provision betalas av köparen. Men allt detta får du som säljare till dig när vi gör ett förslag på kommissionsavtal.

Hur säljer ni min bil? är det genom er eller direkt till köparen?

Vi säljer alltid bilen genom Bilförmedlingens kontor så vid leverans och efter det att betalning till oss är klar, registreras bilen över på Bilförmedlingen innan vi registrerar den på köparen.

Hur vet jag hur det går under tiden min bil är till salu?

Vi har ett system som hjälper oss att uppdatera dig via mail eller telefon var 14 dag eller när det i övrigt kan behövas ta kontakt under hela processen.

Hur marknadsför ni bilen?

Vi marknadsför bl.a bilen på vår egen hemsida bilformedlingen.com, Blocket, Bytbil, Bilweb, Wayke, Car.info m.m. men även på exempelvis tyska sajten mobile.de om bilen kan vara intressant att marknadsföra över ett större geografiskt område.

Jag har ett lån på bilen hur hanterar ni det?

Vi ser alltid till att lösa en eventuell restskuld i samband med att köparen erlägger betalning. I de flesta fallen får vi ut den dagsaktuella restskulden av banken eller finansbolaget. Om banken på grund av GDPR inte vill lämna ut uppgifter till oss kommer vi be dig som säljare att kontakta bank/finansbolag för att få en dagsaktuell restskuld som vi vår tur löser och räknar av vid utbetalningen till dig.

Kan ni hjälpa en köpare med finansiering?

Ja vi har ett nära samarbete med både WASA Kredit och DnB Nor som gör att vi kan hjälpa en köpare med avbetalning eller leasing av bil. En stor fördel för dig som säljare då ca. 90% av bilaffärerna går via någon form av extern finansieringslösning.

Hur länge har ni bilen till försäljning?

Vi jobbar med bilen tills det att den är såld eller tills du säger upp avtalet. Kommissionsavtalets längd löper alltid över 2 månader. Uppsägningstiden är 30 dagar och man kan välja att säga upp avtalet direkt vilket innebär att det är 2 månader som avtalet gäller. Vårt mål är givetvis att jobba på med bilen tills den är såld men du kan alltid vid senare tillfälle välja att säga upp avtalet med uppsägningstiden 30 dagar.

Vad händer när bilen blivit såld?

När vi har ett undertecknat köpeavtal så bestäms också leveransdag med köparen. Efter det att köparen betalat bilen så görs avräkning och utbetalning till ett konto du angett. I de flesta fallen har du pengarna på kontot direkt eller inom några timmar allt beroende på vilken bank du har. Har du samma bank som oss så sker överföringen på “sekunden”

Vad händer om min bil inte blir såld?

Om bilen ej skulle bli såld kostar det inte något. Däremot får du betala för eventuellt utfört arbete om det är överenskommet med oss att exempelvis rekonditionera, besiktiga eller reparera något på bilen inom avtalet.