Sälja bil - Leverans

Lösen av restskuld

Vi gör en leveranskontroll tillsammans med köparen och ser till att allting är som vi kom överens om. Därefter tar vi emot betalning för köpet och kunden får en betalningskvittens. Vi registrerar över ert fordon på köparen och ser till att bilen är försäkrad enligt överenskommelse. Är bilen finansierad via något finansbolag och där kreditgivaren har ett så kallat äganderättsförbehåll, får bilen inte säljas innan lånet är löst. Vi ser alltid till att lösa lånet i samband med leverans.

Avräkning av kommissionsavtalet

I samband med att vi levererat bilen och tagit emot likvida medel, gör vi en avräkning av kommissionsavtalet. Pengarna betalas därefter ut till dig, och i alla de flesta fall sätter vi in pengarna direkt på ditt bankkonto. Vi skickar sedan hem en specifikation på Avräkning av kommissionsavtal. På specifikationen kan du se alla transaktioner som vi haft på ditt fordon. Efter någon vecka får du en bekräftelse från Svenska bilregistret att du inte längre står som ägare för fordonet.

Enkelt - Du gör ingenting.

Vill du veta mer om hur det är att sälja bil via oss? Du hittar mer information på vår informationssida om att sälja bil.