App för smartphones ger stöd åt fordonsägare vid trafikolycka

SBM är en av de ledande leverantörerna av trygghetslösningar för fordonsägare och i början av året lanserade man en kostnadsfri applikation (app) för Apples mobila operativsystem iOS. Med appen kan den som råkat ut för en trafikolycka direkt på plats dokumentera, rapportera och sammanställa en skadeanmälan till sitt försäkringsbolag. Nu kompletterar man genom att även lansera appen för operativsystemet Android.

SBM Väghjälp en App för alla på väg
SBM Väghjälp en App för alla på väg.

Med tydliga, enkla produkter och tjänster skapar SBM trygghet för fordonsägare. Tidigare i år gjorde sig företaget även synligt i den mobila världen och släppte en användbar och spännande mobilprodukt som riktar sig till alla fordonsägare. Nu följer man upp applikationen genom att släppa en version för operativsystemet Android. Oavsett vilket operativsystem användaren har är tanken att appen på ett modernt och interaktivt sätt bland annat ska ersätta den skaderapport som finns som pappersblankett i handskfacket på mängder av svenska bilar.

– Genom att nu släppa vår unika app även för Android öppnar vi för än flera att underlätta hanteringen av en eventuell fordonsskada, säger PA Prabert, vd för SBM. Med vår app i din smartphone får du stöd och hjälp att agera i en olyckssituation.

Förutom att via ett enkelt och tydligt användargränssnitt möjliggöra en direkt skadeanmälan vid en uppkommen skada – där applikationen hjälper till med allt från gps-positionering till fotografering av skador och omständigheter – kan fordonsägaren även få hjälp att kontakta sin vägassistans eller att larma polis och räddningstjänst vid en allvarlig olycka. Dessutom hjälper applikationen till att samla och organisera information om såväl innehavaren som dennes fordon och försäkringar, oavsett vilket försäkringsbolag man har. För SBM har kombinationen av mjuka och hårda värden varit viktig när man utvecklat applikationen, men framförallt har nyttan för den som drabbats av en olycka varit vägledande.

– Med appen installerad i sin smartphone känner man sig med vår hjälp förhoppningsvis ytterligare lite tryggare som fordonsägare, säger PA Prabert.

SBMs applikation för fordonsägare finns redan att ladda ner för Apples operativsystem iOS, och släpps nu inom kort även för Android. Appen kan kostnadsfritt laddas ner via SBMs hemsida, www.sbmfordon.se

Källa/text: SBM
Bilder: SBM

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2011-06-21 19:33:00