Autopedia lanseras: Ny sajt ger ökad konsumentmakt över bilbranschen

Den nya tjänsten Autopedia samlar hela Sveriges bilköpares åsikter under ett tak där deras röster om bilmärken, återförsäljare och bilköp blir hörda, för varandra och för bilbranschen. 


Marknadsundersökningsföretaget ScandInfo Marketing Research AB lanserar i dag den nya och oberoende tjänsten Autopedia, där konsumenterna själva får möjlighet att lämna och söka information om sitt nybilsköp på en samlad plats. På Autopedia hjälper alltså konsumenterna varandra och får inflytande i branschen genom att betygsätta hur nöjda de varit med alla led av sitt nybilsköp. 

Tidigare har varje enskild återförsäljare och bilmärke haft egna undersökningar i kundnöjdhet i anslutning till bilköpet. Syftet med Autopedia är att ge konsumenterna en enda plats att mötas på, där man lätt kan dela med sig av sina åsikter på ett bilköp till andra. 

- Vi vill att Autopedia skall vara den självklara platsen för svenska bilköpare att skaffa tillförlitlig information som grund för att bli helnöjd med sitt bilköp. Om bilkunderna besvarar vår enkät får de trovärdig och pålitlig information tillbaka vilket ger dem möjlighet att påverka bilbranschen och dess återförsäljare, säger Jan-Inge Isacsson, VD för ScandInfo. 

Förhoppningen är att Autopedia ska synliggöra köparnas åsikter och preferenser kring bilköp, och därmed inspirera återförsäljarna och bilproducenterna till att möta kundernas behov och önskemål, för att på så sätt utveckla bilbranschen till det bättre i framtiden. 

- I förlängningen vill vi bidra till att Sveriges bilåterförsäljare får ett instrument att hela tiden förbättra sitt erbjudande och sin kundnöjdhet, och därigenom öka sin konkurrenskraft. Vinnaren i slutänden är den svenska bilkonsumenten, säger Jan-Inge Isacsson.

www.autopedia.se 

Källa/text: ScandInfo Marketing Research
Bilder: ScandInfo Marketing Research

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2012-06-18 10:38:00