Bilförmedlingen ger tips inför resan – Stoppa biltjuven

Vinterkylan är långvarig i år. Många väljer därför att ta semester och flyga till varmare klimat, eller motsatsen: att njuta av kylan och åka på skidsemester. Vi på Bilförmedlingen vill därför passa på att dela med oss av tips som kan bidra till att er resa blir så bra som möjligt. I detta inlägg tipsar vi om hur du kan stoppa biltjuven när du lämnar din bil under resan.

Stoppa tjuven

När du är på semester kanske din bil inte används alls under resan, men trots det är den ändå en viktig del att se över innan du reser. När du lämnar din bil en längre tid innebär det nämligen en större risk att du råkar ut för bilstöld.

Lotta Mauritzson på SFF Stöldskyddsföreningen säger att det är svårt att helt skydda sig från bil- eller bildelsstölder, men att det finns en hel del knep som försvårar det för tjuven. Du kan exempelvis beställa Märk-DNA och märka stöldbegärliga delar och även märka bilrutorna med bilens registreringsnummer. Framförallt ska du alltid kontrollera att bilen verkligen gått i lås när du fjärrlåser den. Till sist - Töm bilen själv och ta med dig alla värdesaker som kan ligga i den.

Läs mer på https://www.stoldskyddsforeningen.se/

Trevlig resa önskar Bilförmedlingen!

Källa/text: Linda Dahl
Bilder: Linda Dahl

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2015-02-24 22:12:00