Därför är Bilförmedlingen en resurs för Resurs

Resursgruppen i Helsingborg har i flera år samarbetat med Bilförmedlingen. Här berättar Barbro Tjärnlund om ett av sina smartaste beslut som HR-chef, att lämna hela parken med tjänstebilar i Bilförmedlingens händer.

Barbro Tjärnlund HR-Chef Resursgruppen
Barbro Tjärnlund HR-Chef Resursgruppen

1977 startade en liten rörelse kallad Resurs Radio & TV ute i en villa i Domsten utanför Helsingborg. Det är den lilla rörelsen som 40 år senare har utvecklats till Resursgruppen, där Resurs Bank och Solid Försäkringar ingår. Idag är Resurs en nordisk koncern med närmare 800 anställda. 500 av dem finns i Sverige, merparten i Helsingborg.
Det innebär förstås en hel del tjänstebilar, runt 100 stycken.

– Vi har samarbetat med Bilförmedlingen i flera år och det har rationaliserat och effektiviserat hanteringen på ett väldigt påtagligt sätt. Vi sparar en massa tid och vi tjänar helt klart pengar på samarbetet. Jag är så nöjd att jag utan vidare skulle använda Bilförmedlingen även om jag skulle sälja min privata bil, säger HR-chefen Barbro Tjärnlund.

De rena tjänstebilarna sköter Resurs om själva. Är det dags för hjulskifte så kör företaget billarna till Däckperfekt. Men är det dags att byta ut dem, om de gått 12 000 mil eller körts i tre år, då får Bilförmedlingen en pling eller ett mejl.

– Och inom ett dygn kommer de och hämtar bilen. Bytet sker i princip ute på parkeringen. Bilarna är sålda på två veckor.

Resursgruppen har också ett antal poolbilar som används av personer som behöver resa i tjänsten, men inte har en egen förmånsbil. Dessa sköter Bilförmedlingen om helt och hållet. Service, däckbyten, besiktningar, försäljningar.

– Blir det skador på bilarna, för det händer, så hjälper Bilförmedlingen oss med en okulärbesiktning. De talar om för oss vad som ska göras för att hålla värdet på bilen så högt som möjligt.

– Det som imponerar mest på mig är nog de prisförslag jag får från Lars Olsson. Han kommer alltid väldigt nära det som köparen är beredd att betala. Jag kan bara minnas en enda gång när vi fått mindre för en bil än vi förväntat oss. Det var en vd-bil som drog mycket soppa och som hade en begränsad grupp köpare.

Resursgruppen har mest Volvo, BMV, Audi och Volkswagen i sitt stall av tjänstebilar.

– Det hade blivit alldeles för mycket jobb för oss om vi skulle gå tillbaka till märkesfirmorna. Men dessutom får vi ju alltid ett bättre pris av Bilförmedlingen än vad vi får där. Och de tar hand om våra bilar oavsett märke.

– Vi vet alltid vad vi får och det är en bra affär för oss att avyttra bilarna på det här viset, fortsätter Barbro Tjärnlund.

Resurskoncernen har samarbetat med Bilförmedlingen i flera år och Barbro Tjärnlund upplever att lösningen hjälper henne i rollen som HR-chef.

– Vi tog hjälp av Bilförmedlingen redan på den tiden när vi inte var så stora, innan vår nordiska tillväxt tog fart. De är väldigt service- och lösningsinriktade, de står liksom på tårna för att hjälpa en. Och de är snabba att leverera och professionella på alla sätt.

Källa/text:
Bilder: David Lindman

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2017-03-27 16:44:00