Eldriven Golf får svensk premiär i Almedalen

Volkswagen laddar upp inför politikerveckan i Almedalen. På plats i Visby finns för första gången i Sverige elbilen Golf Blue-e-motion. Dessutom medverkar Volkswagen i flera seminarier om såväl elbilar som biogas.

Golf Blue-e-motion
Golf Blue-e-motion gör svensk premiär under Almedalsveckan. Den eldrivna Golfen kommer – tillsammans med gasbilen Passat EcoFuel – att finnas i Visby Gästhamn.

Almedalsveckan arrangeras i år under perioden 3-10 juli. Under den hektiska veckan arrangeras mer än 1400 seminarier av vitt skilda slag. Fordonsbranschen är väl representerad i Almedalen och det gäller även Volkswagen som för tredje året i rad arrangerar egna aktiviteter på plats i Visby.

I år kommer elbilen Golf Blue-e-motion att göra svensk premiär just under Almedalsveckan. Den eldrivna Golfen kommer – tillsammans med gasbilen Passat EcoFuel – att finnas i Visby Gästhamn.

Golf Blue-e-motion kommer att rulla i testflottor i europeiska storstäder under 2011-2012 och kommer att finnas ute på marknaden år 2014. Volkswagen har som mål att bli världsledande inom elbilar och har förutspått att cirka tre procent av koncernens bilar kommer att vara eldrivna år 2020.

För Volkswagen kommer även andra teknologier och bränslen att spela en stor roll i framtiden. Till exempel förväntas biobränslen ta en större andel av marknaden. I Almedalen medverkar Volkswagen också i olika biogasaktiviteter, tillsammans med E.ON och Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. Representanter från Volkswagen medverkar dessutom i BIL Swedens seminarier som hålls på Högskolan i Visby.

– Almedalen är en viktig arena för Volkswagen och vi ser fram emot givande möten med dem som besöker politikerveckan, säger Marcus Thomasfolk, informationschef för Volkswagen Sverige.

Här är Volkswagens program för Almedalsveckan:

Måndag 4 juli
”Smart – hur smart är det egentligen?”, medverkan i E.ON:s seminarium om bland annat elbilar. Tid och plats: S:t Lars Kyrkoruin, S:t Hansgatan/Syskongatan kl 09.30-11.30

Måndag 4 juli
”Fossiloberoende transportsektor 2030 – menar regeringen allvar med biogasen?”, delarrangemang med E.ON och LRF. Tid och plats: S:t Lars Kyrkoruin, S:t Hansgatan/Syskongatan kl 12.30-14.30

Tisdag 5 juli – fredag 8 juli
Visning av elbilen Golf Blue-e-motion samt gasbilen Passat EcoFuel. Plats: Visby Gästhamn

Källa/text: Volkswagen Personbilar
Bilder: Volkswagen Personbilar

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2011-06-29 11:41:00