Ford spänner musklerna på motormässan i Frankfurt med 4 världspremiärer

Ford spänner musklerna på motormässan i Frankfurt med 4 världspremiärer, sin hittills största utställningsmonter samt en utomhusbana.

Ford spänner musklerna på motormässan i Frankfurt med 4 världspremiärer
Fyra världspremiärer i Frankfurt

  • Ford planerar en rad världslanseringar och nyheter för den europeiska marknaden vid årets motormässa i Frankfurt. Produktnyheterna förmedlar företagets globala prestandastrategi, med bland annat modellserier baserade på ECOnetic-teknik som ger mycket låga CO2-utsläpp och Fords vision av framtidens design och teknik.
  • Fords närvaro vid IAA:s 64:e internationella motormässa består av en monter på 3 200 m2 och en körtekniktävling som hålls på en 2 800 m2 stor utomhusbana, där syftet är att få besökarna att delta mer aktivt.
  • I sin hittills största monter på en motormässa i Europa kommer Ford bland annat att bjuda på många utställningar, interaktiva displayer och en kombinerad kundlounge och utsiktsterrass med överblick över Fords bilar, koncept och tekniker.
    Göteborg, 12 augusti 2011 – Ford Motor Company gör sig redo för sitt mest omfattande program på motormässan i Frankfurt någonsin, inklusive fyra världspremiärer, ett flertal fordons- och tekniklanseringar för den europeiska marknaden samt en utökad monter som till och med inkluderar en utomhustävling i körteknik.

Fords lanseringar i Frankfurt är ett viktigt steg framåt för företagets globala strategi för fordonsprestanda och modellprogrammet baserad på ECOnetic-tekniker som ger mycket låga CO2-utsläpp, samtidigt som de ger en spännande försmak av företagets framtida inriktning inom design och teknik.  

Lanseringarna kommer att äga rum i den utökade, 3 200 m2 stora montern på Frankfurtmässan – Fords största i Frankfurt någonsin. Montern rymmer utställningar, interaktiva displayer och en kundlounge med utsiktsterrass med överblick över Fords senaste bilmodeller, koncept och tekniker. Alldeles utanför finns en 2 800 m2 stor bana, där besökare kan delta i Fords "Drive Experience"-tävling och testa innovationer som Active City Stop och Parkeringsassistans. 

"Ford tänker göra ett starkt avtryck på årets motormässa i Frankfurt, med världslanseringen av flera spännande produkter och en monter som har vuxit rejält", säger Stephen Odell, styrelseordförande och koncernchef för Ford Europa. "Tyska kunder är väldigt kräsna och vi ser därför fram emot att få visa dem vårt bästa fordonsprogram hittills och ge dem en försmak av framtiden."

Besökare till Fords monter, som i år återfinns i Hall 9, kan uppleva spänningen hos WRC i vår rallybilssimulator, eller gå ut från mässhallen för att testa sin pricksäkerhet i UEFA Penalty Kick Challenge – en straffläggningstävling som anordnas för att fira att Fords samarbete med UEFA Champions League fyller 20 år.

Mässbesökarna har naturligtvis även möjlighet att titta närmare på Fords fordonsprogram – det mest heltäckande, välutrustade och dynamiskt formgivna i företagets 108-åriga historia – med medarbetare på plats för att svara på frågor om Fords produkter och teknik.

Årets motormässa i Frankfurt slår upp sina dörrar för allmänheten mellan den 15 och 25 september.

Ford Motor Company AB

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2011-08-13 11:41:00