Fortsatt stor efterfrågan på begagnade bilar

Bilförmedlingen mot "strömmen" upp 15%

Efterfrågan på begagnade bilar genom Bilförmedlingen fortsätter öka även under våren. Bilförmedlingen har gått mot strömmen med en försäljningsökning på 15 % där den svenska beg.bil-marknaden annars minskade med 3% under mars.

Bild på laddning av el-bil

- Vi har förutom den svenska marknaden fortfarande en eurokurs som är gynnsam för utländska köpare, detta ökar möjligheterna att få ut bra pris för sin bil med vår affärsmodell som förmedlare av fordon säger Sacha Stankovic på Bilförmedlingen i Stockholm och Oliver Bilan på Bilförmedlingen i Göteborg håller med.

Både Sacha och Oliver nämner att bl.a exporten på begagnade bilar till Finland dubblerats jämfört med samma period ifjol. Största ökningen är på bilar som fortfarande är under leasing vilka blir intressanta då företagen i Finland och övriga EU kan lyfta den svenska momsen. Det är extra stor efterfrågan från just Finland på bilar som har gas/bensin som drivmedel, vilket är det omvända jämfört med den svenska marknaden där bilhandeln mer eller mindre inte tar emot gasbilar. Då det gäller Hybridbilar/Elbilar är det Norge och Holland som är de hetaste marknaderna. Annars märker vi rent generellt att det finns stort intresse från många andra länder också.

Då det gäller leasingbilar så har vi på Bilförmedlingen fördelen av att kunna hantera momsen vilket ger fördelar både i form av snabbare affärer som “mer pengar för bilen” Följ länken https://www.bilformedlingen.com/salja-bil för en kostnadsfri värdering, det kan löna sig rejält.

Bilförmedlingen finns idag i Stockholm, Göteborg, Helsingborg & Ängelholm.

Källa/text:
Bilder: Paul Månsson

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2019-04-10 19:07:00