Mode och bilar sammanlänkade världar

En designers ateljé skiljer sig en hel del från en bilfabrik. De är två till synes helt skilda världar. Men varför inte slå ihop dessa arenor och passionen för design för att skapa en bil med tekniken i framkant kombinerat med det senaste inom färger, tyger och designdetaljer? Med detta syfte i åtanke har det spanska modemärket MANGO och SEAT skapat nya Mii by MANGO. Modevärlden och bilvärlden går samman och sätter de senaste trenderna på fyra hjul.


Designers på SEAT och MANGO skapar tillsammans nya Mii by MANGO, en specialversion av den spanska märkets praktiska stadsbil

Resultatet är en lika urban som unik bil med trendiga färger, tyger och detaljer

Både SEAT och Mango tar mycket inspiration från staden Barcelona som idag har blivit ett internationellt innovationscenter. Enligt en nyligen publicerad rapport från Ernst & Young är Barcelona en av världens tio bästa städer på att locka internationella investeringsprojekt. Bland stadens mest hyllade egenskaper framhålls hög livskvalitet och kompetensen hos dess invånare.

För både SEAT och MANGO representerar Barcelona såväl tillgänglighet som internationell dynamik och klassiks kosmopolitisk mångfald. En stad som personifierar design och levererar kvalitet . Alla dessa attribut finns också i ryggraden hos de båda varumärkena vilket varit grunden till skapandet av nya SEAT Mii by Mango.

"Mode- och bilindustrin har olika designprocesser, men har ändå paralleller", belyser Alejandro Mesonero-Romanos, SEAT:s designchef. Han tillägger att designers är "svampar som suger upp allt runt omkring dem för att destillera det i sin produkt". MANGO:s designchef Frans Bonet tillägger att det främsta målet i samarbetet med SEAT är att bilens "material , färger och detaljer" skall ge uttryck för "dynamik, modernitet och ungdomlighet".

Resultatet av denna gemensamma kreativa process är en trendig och ungdomlig stadsbil. Nya SEAT Mii by MANGO erbjuds bland annat i unika färgerna ”Glam Beige” och ”Black Paint” med unik interiör och exteriör. Bilen kommer att erbjudas som femdörrarsversion och flörtar lite extra med den kvinnliga målgruppen i form av en praktisk krok för handväskan, en spegel i solskyddet på förarsidan samt speciellt designade golvmattor och nyckelskal.

Källa/text: SEAT
Bilder: SEAT

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2014-03-01 18:41:00