Ny taxiutmanare sänker priserna i Stockholm

I dag lanseras ett nytt taxibolag i Stockholms län, Blåtaxi AB. Blåtaxi utmanar taxibranschen genom att erbjuda halva priset på taxiresor, schyssta villkor för förarna och taxibilar som drivs på biogas.

– Det är onödigt dyrt att åka taxi i Stockholm i dag. Den dyraste resan med Blåtaxi kostar bara halva priset av vad den dyraste resan kostar hos något av de fem största bolagen i Stockholm, säger Jakob Styrenius, vd för Blåtaxi.

Blåtaxi kan erbjuda halva priset genom att ha betydligt högre beläggningsgrad på taxibilarna än övriga bolag. Exempelvis kostar en resa på 10 km och 15 minuter som mest 145 kronor med Blåtaxi. En motsvarande resa med något av de fem största taxibolagen i Stockholm kostar mellan 280 och 295 kronor.

– Själva affärsidén är att ha hög beläggning på bilarna. På så sätt kan vi hålla låga priser. Naturligtvis har vi samma service, samma säkerhet och samma komfort som andra seriösa bolag, säger Jakob Styrenius.

Förutom att halvera priserna utmanar Blåtaxi branschen på flera sätt. Alla företagets bilar är riktiga miljöbilar som drivs på biogas. Alla anställda har fast anställning med fast lön. Blåtaxi tar endast emot kortbetalning och bidrar därmed till att minska fusket i taxibranschen. Dessutom har Blåtaxi egen växel, egna bilar och anställda förare inom samma företag.

Blåtaxi har testat sitt system under en månad. Från och med den 27 juni finns bilar i drift hela dygnet. Man kan direktbeställa sin taxiresa dygnet runt. Förbeställning kan för närvarande ske under kontorstid. Just nu har Blåtaxi fyra taxibilar och sex förare. Målet är att ha tio taxibilar och cirka trettio förare innan årets slut.

Källa/text: Blåtaxi AB

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2011-06-27 11:49:00