Så sysselsätter du barnen i bilen

Många väljer att bilsemestra med familjen under sommarhalvåret. Med lite planering och en smula fantasi blir resan en trevlig upplevelse för både ung som gammal.

Barn i bil

Ett grundtips är att tagga barnen redan innan resan startar. Ska ni till Danmark är det läge att äta röd pölse hemma dagen innan och kanske lära barnen några danska ord. En annan viktig förberedelse innan man ger sig iväg är att ladda upp. Ladda alla laddningsbara apparater som Iphones, läsplattor och datorer. Det är viktigt att de fungerar under resan så att barnen kan roa sig på till exempel Youtube.

Väl ute på vägarna är detta tips på en lyckad bilsemester:

- BILLEKAR. Se till att ha med förströelse i bilen i form av ljudböcker, pysselböcker, vanliga böcker, korsord, filmer, tidningar samt spel. Och glöm inte billekarna. Räkna gula bilar, musikquiz med hjälp av Spotify och "gissa-vilken-känd-person-jag-tänker på" är några exempel.

- TA TON! Ha på musik som barnen gillar. En kul lek är att spela upp olika låtar och låta barnen gissa vilken låt det är. Först till tio rätt vinner.

- GLÖM INTE KUDDEN! Låt barnen ta med sig sin egen sovkudde när det är dags för en tupplur.

- UNDVIK ÅKSJUKA. Ordna så att barnen sitter så högt som möjligt. Sitter de nedsjunkna och inte kan se ut ordentligt ökar risken att de ska drabbas av åksjuka.

- TILLTUGG. Se till att ha gott om vatten och tilltugg i bilen. Det kan bli timslånga köer på motorvägen och ett hungrigt barn är inget som höjer stämningen. Kexpaket i skötväskan är i alla lägen bra att ha till hands när det krisar.

Var rädda om varandra och ha en fortsatt härlig sommar på vägarna önskar Bilförmedlingen!

Källa/text:
Bilder: https://www.flickr.com/photos/kessiye/

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2015-08-03 19:29:00