Sandell går för seger på Azorerna

På torsdag kör Patrik Sandell och Staffan Parmander sitt första grusrally för säsongen. Efter en problemfyllt start på tävlingssäsongen kör nu den svenska Skoda-duon för seger i Sata Rallye Acores, på den portugiska ögruppen Azorerna.

Patrik Sandell
Patrik Sandell

”De första rallyna i år var inga höjdare för oss, men nu på grus ska vi vara med och fajtas. Jag har inte tävlat här förut så sträckorna är nya för mig, men det känns som att vi kan gå för seger” säger Patrik Sandell som kör för Skoda Sverige i en Fabia Super 2000.

Ett av bekymren i säsongsinledningen har gällt punkteringar. Svenskarna hade inte mindre än fem punkteringar när de tävlade i Ukraina senast, och visste att de var tvungna att se över situationen för att kunna vara med och slåss i toppen. Lösningen blev ett nytt däcksavtal med Pirelli.

”Jag körde med Pirelli de tre sista åren i WRC, och har bra erfarenheter från åren med dem. Och nu fick vi ett erbjudande från dem som vi helt enkelt inte kunde tacka nej till” berättar Patrik.

Svenskarna kommer att möta tufft motstånd, med alla de bästa grusåkarna i IRC på plats. Bland dem finländaren Juho Hänninen och normannen Andres Mikkelsen.

Källa/text: Skoda Sverige
Bilder: Skoda Sverige

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2011-07-12 17:37:00