Subaru startar produktion i Trollhättan

SUBARU Nordic AB kommer att starta produktion av Världens första Boxer-CNG, marknadens första 4-hjulsdrivna gasbil. Tillverkningen kommer att ske i Trollhättan och de första bilarna beräknas kunna levereras i februari 2012.

Subaru
Subaru

Utveckling och utprovning av Subaru Boxer CNG är ett svenskt projekt, som genomförts i samarbete med italienska BRC – ett världsledande företag inom gaskonvertering av motorfordon. De modeller som är aktuella för konvertering är Subaru Legacy och Subaru Outback i kombination med den steglösa automatväxellådan Lineartronic.

– Trollhättan är en bra lokalisering. Här finns viktig kompetens och den logistik som krävs för att genomföra större projekt inom svensk fordonsindustri, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic AB.

– Tillverkningen kommer att ske i nyrenoverade fabrikslokaler som vi hyr av Trollhättans kommun och personal kommer i inledningsskedet att hyras in ifrån Saab Automobile, säger Dennis Staaf, vd för BRC Sverige AB.

SUBARU Nordic AB, med huvudkontor i Helsingborg, är generalagent för Subaru i Norden. Förutom distribution av bilar för den svenska marknaden exporterar SUBARU Nordic bilar och reservdelar till Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

– Eftersom produktionen av Subaru Boxer CNG för samtliga sex marknader kommer att ske i Sverige, kommer detta att innebära såväl fler arbetstillfällen som ökade exportintäkter, säger Torbjörn Lillrud.

Källa/text: Subaru Nordic AB
Bilder: Subaru Nordic AB

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2011-11-05 11:16:00