Tvätta bilen i en automattvätt – bra eller dåligt?

Att köra in bilen i en automattvätt är ofta ett lockande alternativ. Det går snabbt, smidigt och enkelt. Men hur bra eller dåligt är det egentligen att använda en automattvätt?

Biltvätt - Bra eller dåligt

För några år sedan pratade man om att det kunde det vara en svår prövning för lacken att bli piskad av de hårda borstarna. Men frågan är hur det ser ut idag?

- Nej, jag tycker inte man bör vara särskilt orolig. Men man bör kolla hur det ser ut i tvätthallen innan man använder den. Det är viktigt att borstarna är rena och ser det i övrigt fräscht ut så är det ett tecken på att automaten sköts ordentlig ,säger Michael Sunvén från Bilförmedlingen.

Alltså - om bilen är smutsig var inte rädd för att använda en automattvätt. Var heller inte rädd för underredsspolningen. Men undersök tvätthallen innan du kör in bilen. Är där bra ordning? Är den fräsch? Är borstarna rena? Det får inte sitta smuts kvar på dem, för då kan det bli skador i lacken. - En bil mår bäst av att vara ren och snygg. Dessutom är moderna biltvättar både skonsamma mot bilen och miljön, avslutar Sunvén.

Källa/text:
Bilder: flickr.com/photos/barkbud/

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2015-09-28 18:23:00