Världens första självläkande fodral för iPhone

Nissan annonserar den senaste ”måste ha” –tillbehöret för iPhone * - ett självläkande fordal. Nissan Scratch Shield iPhone–fodralet har företagets banbrytande självläkande lack, en världsnyhet inom färgtekniken som utvecklades under 2005 och redan används på ett antal Nissan-modeller. Nu har denna nya teknik tillämpats på en produkt som riskerar repor genom dagligt bruk - mobiltelefonen.

Nissan self-healing iPhone case
Nissan self-healing iPhone case

Den unika Scratch Shield lacken utvecklades av Nissan i samarbete med University of Tokyo och företaget Advanced Softmaterials Inc. och var ursprungligen avsedd för fordonsindustrin. Den finns på Nissan Murano, 370Z och X-Trail samt Infinitis bilar. Nu, tack vare Nissans nytänkande inställning, testas denna teknik för första gången i Europa på en produkt som inte tillhör fordonsindustrin, Nissan Scratch Shield iPhone-fodralet.

Fodralet har tre viktiga fördelar:

  1. De mycket flexibla och elastiska egenskaperna hos Scratch Shield -färgen gör att fina repor snabbt kan laga sig själva **
  2. den snarare gel-lika ytan är mer reptålig än blank yta med konventionell färg och ger ett bättre grepp
  3. skalet är gjort av ABS-plast - en material med hög kvalitet som är styvare och robustare än andra plaster och som allmänt används inom fordonsindustrin.

Det yttre "lagret" är tillverkad av polyrotaxane, vilket innebär att när skador uppstår på ytan kan den kemiska strukturen reagera genom att förändras tillbaka till sin ursprungliga form och fylla tomrummet – den ”lagar” sig själv.

Ett första parti av prototyper av det innovativa iPhone Scratch Shield–fodralet har tagits fram av Nissan för testning av utvalda journalister och kunder, men om efterfrågan blir stor, är målet att ta fram det till försäljning senare under året.

Nissan har licensierat sin unika teknik för användning på olika produkter utanför fordonsindustrin sedan 2004. Nissan kommer att fortsätta att forska och utveckla banbrytande teknik som kan gynna andra branscher och lansera dessa applikationer globalt.

* Nissan Scratch Shield iPhone-fodraletär kompatibelt med iPhone 4 och iPhone 4S
** Scratch Shield kan läka små repor på så lite som en timme, men svårare fall kan ta upp till en vecka att läka

Källa/text: Nissan
Bilder: Nissan

Postad av: Michael Sunvén Bilförmedlingen Huvudkontoret 2012-01-21 13:28:00